“UNIEK IS EEN LOT UIT DE LOTERIJ”

“Als para-amazone is het extra belangrijk dat paard en ruiter goed op elkaar zijn ingespeeld. Gelukkig heb ik met Uniek een lot uit de loterij gewonnen!

Onze band is vanaf het begin af aan eigenlijk heel erg bijzonder geweest. Uniek was heel erg gefocust op zijn vorige eigenaresse (mijn trainster Dorien), maar mij hield hij ook vanaf het begin af aan in de gaten. Het rijden ging meteen al erg fijn en Uniek voelde goed aan. Als je een beperking hebt, moet de vertrouwensband met je paard erg goed zijn. Daar werk ik dan ook regelmatig aan. Ik kan Uniek zelf niet opzadelen dus die tijd haal ik in met poetsen en prutsen, daar genieten we heel erg van.

“Hij zal me nooit in de steek laten”

Voorzichtig

Uniek is heel erg op mij en mijn trainster Dorien gericht, wat grappig is want dat heeft hij met andere mensen helemaal niet. Met mij is hij wat rustiger en voorzichtiger, net of hij weet dat hij dat moet zijn. Uniek heeft echt wel dagen dat hij geen zin heeft, maar in de ring gaat hij er helemaal voor. Hij zal me nooit in de steek laten. Als het moet gebeuren wil hij graag voor me werken.

Tweede paard

Omdat de kans altijd aanwezig is dat een paard geblesseerd raakt, ben ik op zoek naar een reservepaard voor Rio. De zoektocht loopt op dit moment. Niet ieder paard is geschikt voor mij, ik vind het belangrijk dat ik een paard voor honderd procent kan vertrouwen – voor zover als dat kan natuurlijk, het blijven altijd paarden. Maar ik moet me veilig voelen. Daarnaast moet hij niet te breed zijn omdat dat niet kan met mijn spieren en ook niet te groot, ik ben zelf ook maar klein natuurlijk. Ook is het fijn als hij bomproof is, braaf is maar toch een drang heeft om voorwaarts te gaan. En het is belangrijk dat hij op een goed niveau loopt, zodat ik met hem in de buurt kom van de scores met Uniek.

“Ik denk niet dat het ooit nog zo zal worden als met Uniek”

Wat ook belangrijk is, is dat het paard drie goede basisgangen heeft, voor mij zijn vooral de stap en draf belangrijk. Ik denk niet dat het ooit nog zo zal worden als met Uniek. We scoorden al meteen vanaf het begin super hoog en we hebben een onwijs goede klik. Dat moet je bij een ander paard maar weer afwachten.

In de toekomst

Mocht ik ooit niet meer kunnen rijden – daar ga ik niet vanuit want het gaat nu gewoon super goed – dan gaat Uniek echt niet zomaar weg. Het is een heel erg speciaal paard en we hebben samen heel erg veel meegemaakt. Misschien ga ik dan wel mennen! Haha.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s