BIJZONDERE AVOND BIJ SPORTGALA

December is de tijd van terugblikken en jaaroverzichten. Zo ook op het NOS|NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam. Het is altijd weer een hele speciale avond om mee te maken.

Dit keer was ik helaas niet als genomineerde aanwezig, maar toch werd het een erg bijzondere avond. Naast mijn tweelingbroer Brend kreeg ik via de Rabobank de kans om nog een persoon mee te nemen die een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld bij mijn sportcarrière. Ik koos voor Leonie Evink. Zes jaar geleden trainde ik bij mijn overgang naar de aangepaste paardensport bij Leonie. Mijn toenmalige paard was niet de makkelijkste, maar Leonie dacht altijd mee in creatieve oplossingen. Zo kwamen we er samen meestal wel uit. Leonie heeft veel voor me betekend. We hebben een goede klik, niet onbelangrijk, want we trainden drie tot vier keer in de week en ze ging ook altijd mee naar wedstrijden. Zo stond Leonie letterlijk aan het begin van mijn carrière in de aangepaste paardensport. Toen ik mijn nieuwe paard Uniek ben gaan rijden, is onze samenwerking kort daarna opgehouden. Die overgang ging best snel. Ik vind het fijn dat ik Leonie nu nog een keer kon bedanken door haar mee te nemen naar het Sportgala.

“Want wat de mannen ook dit jaar weer hebben neergezet, is uitzonderlijk en uniek”

De paardensport was dit jaar ook weer genomineerd. Jeroen Dubbeldam in de categorie ‘Sportman van het Jaar’ en het gouden EK-springtteam in de categorie ‘Sportploeg van het Jaar’. Als A-sporter mag je je stem uitbrengen tijdens het gala. Ook ik heb dit gedaan en uiteraard heb ik de paardensport op nummer één gezet. Want wat de mannen ook dit jaar weer hebben neergezet, is uitzonderlijk en uniek. Helaas zijn ze ook dit jaar niet in de prijzen gevallen. Dan volgend jaar maar?

In de categorie ‘Paralympisch Sporter van het Jaar’ was Prinses Margriet aanwezig om de Jaap Eden Award uit te reiken. Ze gaf een bijzonder mooie toespraak waarin ze benadrukte hoe trots ze was op alle Paralympische prestaties en hoe goed Nederland bezig is met betrekking tot de professionalisering van de Paralympische sport. Rolstoeltennisser Jiske Griffioen ging er met de prijs vandoor. 

Het was net als vorig jaar weer een bijzondere avond en na de uitzending gingen alle sporters nog even door op de after party. Op naar een sportief 2016!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s