Ik maak deel uit van verschillende projecten en goede doelen. Lees verder voor meer informatie.


Ambassadrice van het Foppe Fonds

Ambassadrice
Ik ben heel erg vereerd dat ik, als Paralympisch dressuuramazone, ambassadrice mag zijn van het Foppe Fonds. Graag wil ik andere kinderen en jongeren laten zien dat je ook met een handicap alles uit het leven kunt halen en kunt uitblinken in een sport. Met hulp van het Foppe Fonds kunnen Uniek en ik een combinatie blijven en hier ben ik het fonds erg dankbaar voor. In mijn rol als ambassadrice hoop ik kinderen en jongeren met een handicap te inspireren. 

Foppe de Haan Fonds
Het Foppe Fonds is in 2005 opgericht en richt zich op kinderen en jongeren met een beperking. Door te sporten krijgen ze energie en levenslust en dat is hard nodig. De beschermheer van het fonds is Foppe de Haan, voormalig trainer van sc Heerenveen, bondscoach van Jong Oranje, trainer Ajax Cape Town en bondscoach van Tuvalu. Het Foppe Fonds zamelt geld in om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen voor deze kinderen. 
Het Foppe Fonds heeft een noodfonds voor aanvragen die betrekking hebben op kinderen in de leeftijd t/m 22 jaar die door hun lichamelijke en/of geestelijke beperking niet in staat zijn zelfstandig te kunnen bewegen of sporten. 

Meer info op: www.foppefonds.nl.

Foppe de Haan: “Ik heb altijd gevonden dat iedereen de kans moet krijgen zo menswaardig mogelijk te leven. Sommige kinderen worden spijtig genoeg door diverse omstandigheden belemmerd in hun ontwikkeling. Volgens mij is daar altijd iets aan te doen.

Ambassadrice van het Eisma Media Groep & Eisma Horsesmedia

De Eisma Media Groep (opgericht in 1874) is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en –diensten. Denk aan vaktijdschriften, websites, digitale nieuwsbrieven, events en leermiddelen. Eisma Media Groep werkmaatschappij Eisma Horsesmedia bv zal zich uitsluitend richten op B2B uitgaven in de Paardenbranche met de leidende merken De Paardenkrant, Horses.nl en VOER.

Fryske Parasporthelden; een project van Sport Fryslân

Om het aangepast sporten te promoten en de prestaties van de Paralympische topsporters bij een breed publiek in Friesland onder de aandacht te blijven brengen zijn de Fryske Parasporthelden in het leven geroepen.

Dit team, bestaande uit (oud) Paralympische topsporters, bundelt haar krachten en wil zich op deze manier presenteren en manifesteren om de gehandicaptensport in Friesland onder de aandacht te brengen. Daarnaast willen ze een voorbeeld zijn voor mensen met een beperking en hen stimuleren om te gaan sporten. Rixt is één van de sporters die deel uitmaakt van dit project van Sport Fryslân.

TeamNL

Samen met Harrie Smolder (springen) en Edward Gal (dressuur) ben ik de officiële TeamNL ambassadeur voor de KNHS m.b.t. de Europese Kampioenschappen van 2019 die gehouden werden in Rotterdam.

Het EK Rotterdam 2019 was het grootste paardensportevenement in Nederland sinds de Wereldruiterspelen 1994 in Den Haag. Maarten van der Heijden maakte tijdens de persconferentie op Indoor Brabant 2019 bekend dat Edward Gal (dressuur), Harrie Smolders (springen) en Rixt van der Horst (para-dressuur) de officiële TeamNL-ambassadeurs zijn in aanloop naar het EK Rotterdam.

Joyce Lebon: “Het CHIO Rotterdam is een gevestigd evenement. Het terrein is uitgebreid en de indeling heeft een flinke make-over gekregen. Het voormalige terrein wordt volledig gefaciliteerd voor de paarden en de sport. Nog nooit was er zo’n groot paardensportevenement in Rotterdam. De Kralingseplas is bij het evenement betrokken voor ontvangstgelegenheden en horeca.