‘Let’s go Tokyo!’: Rixt zet Crowdfunding op

[whydonate id=”pv8jq”]

Een jaar uitstel van de Olympische en Paralympische Spelen zorgt voor vele aanpassingen. Wijzigingen van het sportschema, een jaar langer op ‘scherp’ staan, maar in meerdere gevallen ook een jaar langer kosten. Zo ook in het geval van para-amazone Rixt van der Horst, die op veel fronten afhankelijk is van anderen. Om de benodigde financiën bij elkaar te brengen, heeft ze een Crowdfunding gelanceerd, een paar dagen voordat de Paralympische Spelen in 2020 oorspronkelijk zouden beginnen.

Met Findsley N.O.P. behoort Rixt van der Horst tot de allerbeste paracombinaties van Nederland. Ze wonnen in 2018 driemaal WK-goud en een jaar later tweemaal zilver en teamgoud op het EK in Rotterdam. Deze imposante loopbaan met ‘Finn’ hoopt ze in Tokyo af te sluiten met mooie medailles, voordat zij teruggaat naar haar eigenaresse Lisa Sanders.

“Het is op financieel vlak wel een grote uitdaging. Ik ben gezegend met mijn huidige sponsoren die me nog een jaar langer willen ondersteunen. Dat zijn op dit moment, naast diverse productleveranciers, Bestronics, het Foppe Fonds en FB Oranjewoud. Maar, er zit nog wel een groot gat in de begroting”, vertelt Rixt van der Horst. “Ik benader veel bedrijven en krijg meestal een ‘nee’ te horen. ‘Je hebt een mooi verhaal, maar op dit moment hebben we zelf geen zekerheid vanwege de Corona-tijd’, is de reactie. Dat is wel lastig, maar ik houd er vertrouwen in. Ik hoop dat de Crowdfunding slaagt, het zou me veel rust geven. Ik heb bijna al mijn spaargeld in Finn gestoken, het zou ontzettend jammer zijn om nu te moeten afhaken.”

Het wel of niet opzetten van een Crowdfunding zorgde voor een hoop hoofdbrekens bij Rixt van der Horst. “Ik ben iemand die problemen graag zelf oplost en andere mensen er niet mee lastig valt. Het is nogal iets om openbaar te maken dat je geld nodig hebt, ongeveer 36.000 euro, om je sportieve doel te behalen. Een crowdfundingsactie zat al heel lang in ons hoofd en was er anders ook gekomen, maar door het uitstel van de Spelen hebben we ervoor gekozen de lancering groots aan te pakken en op een toepasselijk moment te lanceren met nog ongeveer één jaar tot Tokyo 2021. Een Crowdfunding is wel een soort laatste redmiddel, maar ik denk dat het toch ook een heel leuk traject kan zijn waar ik heel veel mensen bij kan betrekken. Ik wil iedereen die doneert graag meenemen in mijn reis naar Tokyo, maar ook winacties opzetten en bijvoorbeeld een clinicdag organiseren. Komende tijd rol ik mijn plannetjes uit via mijn Social Media kanalen (Instagram, Facebook). Elke bijdrage, hoe klein het ook is, zal mij helpen. Ondertussen blijf ik ook gewoon verder zoeken naar bedrijven die willen ondersteunen. Deze actie kan ervoor zorgen dat mijn financiële onzekerheid als sporter verdwijnt, waardoor ik mij kan focussen op mijn passie. Ik weet dat ik goud kan winnen in Tokyo, maar ik kan het niet alleen.”

Wie Rixt wil ondersteunen bij haar actie ‘Let’s go Tokyo!’ kan doneren via de volgende website: www.whydonate.nl/fundraising/rixtvanderhorst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s