BRONS OP NK DRESSUUR

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo behaalden Findsley en ik de bronzen medaille in het overall klassement! En dit met tropische temperaturen..

De afgelopen tijd hebben we te maken met tropische temperaturen in Nederland. Zo ook deze week op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Gelukkig heeft Findsley er niet zoveel last van tijdens de trainingen. Ik denk dat het vooral voor de ruiters en begeleiding een pittige opgave is om koel te blijven. Dorien en ik verblijven in een Bed & Breakfast in de buurt en mijn vader staat met de caravan op het terrein van de KNHS, zodat hij snel op stal kan zijn. 

Op donderdagochtend was ik als allereerste deelnemer op het stallenterein, zodat het nog redelijk koel was in de vrachtwagen. Daar aangekomen, kwam kort daarna ook mijn vader aan vanuit Friesland met de caravan. Toen kon het uitladen en installeren van alle spullen beginnen.

Aan het einde van de middag kwam ook Dorien naar Ermelo, want het was tijd voor baan verkennen. Hier maken wij altijd gebruik van, want dit geeft zowel de ruiter als het paard de gelegenheid om de hoofdring te leren kennen. Door de warmte was het programma ontzettend omgegooid, waardoor het een en ander in ons schema was veranderd. Maar we waren goed voorbereid op vrijdag. 

Tijdens de eerste dag van het NK was het tijd voor de individuele proef. Alle grades worden altijd op één grote hoop gegooid, dus iedereen rijdt tegen elkaar op het NK. Dat maakt het wel extra spannend. We reden een super sterke proef en dat werd beloond met percentage van ruim 73% en een 3e plaats in de tussenstand.

Zaterdag hadden we een ‘vrije’ dag en zondag was de grote finale met de kür op muziek. Helaas slopen er toen kleine foutjes in, maar alsnog was ik super trots en tevreden. We wisten onze 3 e plaats in de tussenstand vast te houden en wonnen de bronzen medaille op het NK overall, en de gouden medaille in Grade III. Heel gaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s