TWEE ZWARTE PARELS OP STAL

Tot mijn groot genoegen mocht ik 9 januari bekend maken dat ik door Sportgala Fryslân voor de tweede keer ben genomineerd voor ‘Paralympisch sporter van het jaar! Vorig jaar heb ik gewonnen en ik hoop uiteraard dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Dat was overigens niet het enige goede nieuws afgelopen week!

Dit jaar zijn dezelfde mensen genomineerd als vorig jaar, wat wel grappig is. Ik heb mijn Facebookvrienden al gevraagd om te stemmen en ook de KNHS heeft het op hun pagina geplaatst, ik moet mensen niet overladen natuurlijk. Maar stiekem hoop ik wel dat iedereen gaat stemmen (dat kan hier).

Nieuw paard!

Het jaar had niet beter kunnen beginnen, want ik heb ook een reservepaard voor Rio gevonden! Ik werk met levende dieren en omdat de kans altijd aanwezig is dat Uniek geblesseerd raakt, ben ik de afgelopen maanden op zoek gegaan naar een reservepaard. En met resultaat: maandag tekende ik een sponsorcontract bij de Hendrik- en Anne Bosma Stichting waardoor ik de merrie Caraat (v. Gribaldi) tot de Paralympics in Rio tot beschikking heb. De stichting ondersteunt particulieren en organisaties die zich bezighouden met paardensport voor mensen met een beperking in Friesland en heeft me al eerder geholpen. Zo hoef ik geen zorgen te hebben, zonder mijn sponsoren was het financieel voor ons niet haalbaar geweest.

“Voor mij is het belangrijk dat Caraat wat meer vertrouwen krijgt en we echt een combinatie gaan worden”

Ik train Caraat al sinds eind november en was er dus al een hele tijd mee bezig. Ze is acht jaar oud en een halfzus van Uniek N.O.P. In december heb ik haar voor het eerst uitgebracht op wedstrijd en behaalden we meteen scores van 71 procent. Dit weekend tikten we zelfs de 73 procent aan, dus er is al zeker verbetering! Ik merk dat we nog wel echt een combinatie moeten worden, we zijn nog niet zo goed op elkaar ingespeeld als Uniek en ik. Caraat mag wat stabieler worden in de aanleuning. Daartegenover is haar gangwerk wel echt heel erg goed, ze laat erg veel kwaliteit zien in stap.

A-kader

Over een week (20-23 januari) start ik met Caraat onze eerste internationale wedstrijd in Genemuiden. Ik hoop daar een kaderscore te behalen zodat ik ook met haar in het A-kader kom. Het wordt een spannende wedstrijd, want het is voor de verschillende landen de laatste kans om punten te behalen voor Rio. Wij hebben ons eigen plan. Voor mij is het belangrijk dat Caraat wat meer vertrouwen krijgt en we echt een combinatie gaan worden. Ze wil wel erg graag werken en is heel erg braaf. Ik ben dan ook heel erg blij met haar!

“Caraat lijkt heel erg op Uniek”

Caraat lijkt heel erg op Uniek, ze is alleen wat groter. Met haar heb ik nu dus twee zwarte parels op stal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s