TROTS OP HET FOPPE FONDS

Het Foppe Fonds betekent heel veel voor mij. Ik ben heel erg vereerd dat ik, als Paralympisch dressuuramazone, ambassadrice mag zijn van het fonds.


Foppe de Haan is heel persoonlijk betrokken bij mij, Uniek en onze prestaties. Dat vind ik heel bijzonder. Uniek en ik zijn inmiddels uitgegroeid tot een topcombinatie. We horen bij de top van Nederland en de top van de wereld. In 2014 zijn we tweevoudig wereldkampioen geworden. Dit jaar hebben we internationaal alle wedstrijden gewonnen en zijn we tweevoudig Europees kampioen geworden in het Franse Deauville. Ook liggen we nog steeds op koers voor Rio 2016 (Paralympics).


”Ik wil graag andere kinderen en jongeren laten zien dat je ook met een handicap alles uit het leven kunt halen en kunt uitblinken in een sport”

Paardrijden heeft mij veel gebracht. Niet alleen mag ik mooie wedstrijden rijden en winnen, maar de sport heeft me persoonlijk ook erg veel gebracht. Ik ben niet meer het verlegen meisje van vroeger, maar ben veel meer uit m’n schulp gekropen en dat heb ik grotendeels te danken aan de dingen die we samen meemaken.We werken er heel hard voor en Uniek betekent heel veel voor mij. Dan zijn die gouden medailles een hele mooie bekroning. Ik wil graag andere kinderen en jongeren laten zien dat je ook met een handicap alles uit het leven kunt halen en kunt uitblinken in een sport. Daarom is het voor mij meer dan logisch dat ik me inzet voor het Foppe Fonds. In het onderstaande filmpje vertel ik meer over wat het Foppe Fonds voor mij betekent:

Nieuw project: 100PK 
Na het succes van het 100 rolstoelenproject, gaat het Foppe Fonds zich inzetten om nog eens 100 kinderen en jongeren in Noord-Nederland aan het sporten te krijgen, deze keer via de paardensport. Het Foppe Fonds is enthousiast geworden door de prestaties van Uniek en mij. En daarnaast is het fonds ervan overtuigd dat paardrijden een therapeutische en sportieve uitwerking kan hebben op kinderen en jongeren met een beperking. Het Foppe Fonds gaat de samenwerking aan met vijf noordelijke FPG-maneges, een unieke aanpak waarbij het doel is de drempel om te gaan sporten zo laag mogelijk te maken. Want sporten is niet alleen fysiek, maar ook sociaal van groot belang.

Tijdens de Foppe Open op 8 oktober j.l. is er al een groot bedrag opgehaald voor het project. Meer weten? Volg en steun het project ‘100PK’ opwww.onbeperktingalop.nl . 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s