TEAMSPIRIT!

“Het publiek ziet alleen de combinatie in de ring, maar achter mij en Uniek staat een heel team van mensen dat ervoor zorgt dat wij goed presteren. Zonder hen was ik nooit zo ver gekomen.”

Allereerst heb je mijn trainer Dorien. Zij is eigenlijk de belangrijkste persoon in mijn ‘team’. Ik heb Uniek van haar gekocht en ze is mijn groom op wedstrijd. Daarnaast rijdt ze Uniek voor me los, omdat ze Unieks vorige eigenaresse is kent ze de knopjes perfect en ik wil ook niet dat Uniek steeds een andere ruiter op zijn rug krijgt. Zo is Dorien eigenlijk alles in één!

Dorien is sinds maart of april vorig jaar echt mijn vaste trainster. Daarvoor leste ik bij iemand anders, maar Dorien bleek beter bij ons te passen. Met haar werkt het echt het beste.


”Met haar werkt het echt het beste”

Specialisten
Naast Dorien heb ik ook een vaste hoefsmid en dierenarts en staan Uniek en ik allebei onder de behandeling van een fysiotherapeut. Zij moeten natuurlijk goed op elkaar zijn ingespeeld, het totale plaatje moet echt kloppen. Als die schakel niet klopt kunnen Uniek en ik niet optimaal presteren.

Bondscoach
Naast Dorien sta ik qua training ook nog onder de begeleiding van bondscoach Joyce Heutink. Zij ondersteunt ons tijdens de wedstrijden. Tot vorig jaar gingen mijn ouders ook veel mee naar de wedstrijden, maar omdat ik nu verhuisd ben is dat eigenlijk niet meer haalbaar. Ik ben nu al een paar keer alleen met Dorien op wedstrijd geweest en dat gaat eigenlijk heel erg goed, mijn ouders komen als het kan nog wel kijken, ze hebben altijd een belangrijke rol gespeeld.


”Ze hebben altijd een belangrijke rol gespeeld”

Vriendinnen
Omdat ik natuurlijk veel in de paardenwereld zit, heb ik daar ook vriendinnen aan overgehouden. Een daarvan is Lotte Krijnsen, zij rijdt nu individueel en ik ga veel met haar om. We zijn samen op vakantie geweest en hebben veel contact.

Team
In het team is het altijd heel gezellig op de wedstrijden. We proberen altijd elkaars proeven te kijken – als het tenminste in ons schema past – en steken elkaar een hart onder de riem. Dat vind ik belangrijk. Als iemand even alleen wil worden gelaten weten we dat ook, we laten elkaar in de waarde. Het zijn goede contacten, ik kom niet bij iedereen over de vloer maar dat hoeft ook niet. We hebben een goede teamspirit, erg belangrijk! Na de wedstrijden gaan we ook gezellig met zijn allen uit eten en we doen regelmatig gewoon dingen samen om aan die spirit te werken.


”We hebben een goede teamspirit, erg belangrijk”

Sponsoren
Ook mijn sponsoren leveren een belangrijke bijdrage aan mijn sportieve dromen. Ik vind het erg bijzonder dat zij mij hierbij willen ondersteunen en ben ze daar erg dankbaar voor. Ik zou niet zonder ze kunnen.

Concurrenten
Met de concurrenten heb ik ook wel contact, al is dat natuurlijk niet zo intensief als met mijn teamgenoten. Ik heb ze wel op Facebook en reageer ook op berichtjes en houd in de gaten hoe het gaat. Maar het is niet zo dat we op wedstrijd gezellig samen gaan zitten, er is dan wel gewoon een competitie!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s