ORANGE IS THE NEW GOLD!

Weer was Rixt niet te verslaan en kwam ze thuis met twee gouden EK-medailles en een zilveren teammedaille. Het was haar echter niet gelukt zonder alle support van trainer Dorien, haar ploeggenoten en bondscoach en natuurlijk familie en vrienden.

Proosten op het zilver

Piet Paulusma blijkt een man van zijn woord! Direct na het EK kwam hij zijn belofte na en stond hij weer op de stoep met de cameraploeg van Piets Weerbericht. Onwijs leuk en hij was niet de enige vorige week. Ik werd overspoeld met belletjes voor interviews voor plaatselijke omroepen en kranten. Al die aandacht voor het para-dressuur is natuurlijk alleen maar super goed, maar het is wel pittig wat er allemaal op je afkomt. Ik was gesloopt! Nu de rust is wedergekeerd, kijk ik met een grote glimlach terug op Deauville. Naast de sportieve prestaties heb ik genoten van de extreem goede sfeer binnen het team. Iedereen gunt elkaar alles en laat elkaar in hun eigen waarde. Dat heeft een groot aandeel gehad in het succes. Het was de reden dat we samen een fles champagne konden openen om te proosten op het zilver. Uiteindelijk gaat het er toch ook om dat het leuk is, dat we samen kunnen genieten.


“De Nederlandse supporters gaven kleur aan het EK”

Supporters geven kleur

‘Oranje boven’ was overal terug te zien. Wij hadden de stallen zelf versierd met vlaggen en slingers, maar op de tribunes was het het meest opvallend. Oranje valt zo lekker op. De Nederlandse supporters gaven letterlijk kleur aan het kampioenschap. Of wat je ook zou kunnen zeggen, Orange is the new gold
Voor mij persoonlijk is Dorien een grote steun en toeverlaat. Zij traint mij en rijdt Uniek voor me los. Dorien en ik kennen elkaar pas twee jaar, maar er was meteen een klik. Ze is betrouwbaar en een rustig persoon. Ze brengt mij in de juiste flow voor een wedstrijd. We slapen ook samen op een hotelkamer en bespreken daar alles na van de dag. We zitten een beetje samen in de bubbel van de wedstrijd. Mijn ouders waren er uiteraard ook om aan te moedigen. Helaas kon mijn broer geen vrij van zijn werk krijgen, dus hij heeft vanuit huis meegeleefd. Toen we zondag avond terug op stal aankwamen, werden we daar onthaald met een feestje. En nu? Nu gaan we alles op alles zetten om die laatste procenten op de Britten in te lopen en goud te pakken in Rio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s