GESLAAGD TRAININGSKAMP VOOR HET EK

Twee dagen op trainingskamp geweest met het hele team in Vorden ter voorbereiding op het aankomende EK

De dagen in Vorden waren ontzettend leuk. De eerste dag hebben we ‘gewoon’ getraind met bondscoach Joyce Heuitink. Daarnaast kwam olympisch roeister Femke Dekker uitgebreid vertellen over haar topsportcarrière. Ze sprak over hoe zij in het verleden omging met tegenslagen en hoe zij de sport combineerde met haar werk als politie agente. Super boeiend en leerzaam. Ook een mentale sessie met sportpsychologe Sanne Beijerman stond op het programma. Onder haar begeleiding hebben we gepraat over het doel op het EK, namelijk een teammedaille in de wacht slepen, en over de verwachtingen die we van elkaar hebben. Heel goed voor de teambuilding als je het mij vraagt. Daarna kregen we nog wat algemene informatie over het reilen en zeilen van het aankomende EK. ’s Avonds vertelde Erik te Veldhuis, de kok van Papendal over verantwoorde voeding, waarna hij ons heerlijke gerechten voorschotelde.


“Goed voor de teambuilding”

De tweede dag hebben we proefgericht geoefend onder toeziend oog van dressuur bondscoach Wim Ernes. We reden allemaal een proef en evalueerden daarna met hem wat er mis ging en wat er beter kan. Kortom de puntjes op de i! Edwin Peek van de NOS was er ook nog om met het hele team kennis te maken. Hij heeft volgend jaar een belangrijke rol in de verslaggeving van de Paralympische Spelen in Rio.

Misschien hebben jullie het toevallig op tv gezien: Piets Weerbericht kwam nog langs. Dat was lachen. Ik kwam Piet Paulusma een tijd geleden tegen op een evenement in onze gezamenlijke thuisprovincie Friesland. Ik raakte met hem aan de praat en vertelde over het grote Nederlandse succes op het WK vorig jaar, maar dat die maar weinig media aandacht had gekregen. Hij was dat helemaal met mij eens en beloofde daar alsnog iets aan te doen. We hebben nummers uitgewisseld en contact gehouden. Toen het trainingskamp gepland stond, dacht ik: ‘Dat is een mooi moment dat we met de hele ploeg samen zijn’ en heb ik het Piet laten weten. En zo geschiedde, daar was hij ineens met de cameraploeg. Geinig he? Gelukkig hebben we heel veel leuke reacties gekregen. Ik was nog best een tikje zenuwachtig, maar Piet maakte allerlei grapjes om ons op gemak te stellen. Hij heeft zelfs gezegd dat hij na het EK weer komt filmen.


“Het plezier blijft op de eerste plaats”

Intussen ben ik alweer even thuis. Uniek is in topvorm en we bouwen nu langzaam op naar het kampioenschap. In tegenstelling tot het WK ligt er nu wat meer druk op me. Alle ogen zijn ineens op me gericht. Dat vind ik soms lastig, maar met behulp van de coach kan ik de spanning aan. Het plezier blijft het belangrijkste. Vooral van genieten is het motto. Morgen is de dag van vertrek en ik verheug me er erg op. Deauville is een prachtig gelegen plaatsje met een mooie accommodatie, dus daar zal het niet aan liggen. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder concours.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s